• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Loopfiets

Loopfietsen trainen spelenderwijs de coordinatie, balans en evenwicht van jouw kind, en zijn geschikt vanaf 2,5 jaar.

Loopfiets

Loopfiets

Met een loopfiets stimuleer je de motorische ontwikkeling van je kind. Het leert zijn evenwicht controleren en de overstap naar een gewone fiets is niet zo groot meer. In het begin zal je peuter of kleuter kleine stapjes maken met de fiets, maar naar verloop van tijd gaat het zo hard dat ze flink afzetten en dan de voetjes van de grond houden. Een loopfiets is geschikt vanaf een jaar of twee.

Materialen

Loopfietsen zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Er bestaan houten, aluminium en kunststof loopfietsen. Het grootste verschil is de weerbestendigheid en stevigheid van de fiets. Laat je in een winkel goed informeren over de verschillende fietsen.

Houten loopfiets

De houten loopfiets heeft rubber banden en lijkt wat minder op een gewone fiets. Er zitten geen remmen op, je kindje remt met de voet.

Aluminium loopfiets

Een metalen of aluminium loopfiets lijkt meer op een gewone kinderfiets, maar dan zonder trappers. Je kunt kiezen voor een loopfiets met of zonder handrem. Deze fietsen zijn erg sterk en kunnen lange tijd mee. Handig dus als je meer kinderen hebt en de fiets kunt doorgeven!