• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Kinderfiets

Ben je op zoek naar een veilige en comfortabele kinderfiets? Neem dan een kijkje bij Baby en Kinderwereld! Wij hebben de leukste voor jou uitgezocht.

Kinderfiets

Kinderfietsen

Een kind leren fietsen hoort hier in Nederland nu eenmaal gewoon bij de opvoeding. Daarom is een kinderfiets is een belangrijk product voor jullie kind. Het is belangrijk dat de kinderfiets de juiste maat heeft, comfortabel fietst en veilig is. Baby en Kinderwereld heeft voor jou alleen kinderfietsen uitgezocht, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je een comfortabele én veilige kinderfiets koopt.

Hier begint het allemaal, je bent 2 jaar oud en het is tijd dat je de buurt gaat verkennen op jouw nieuwe “ride”. Het is belangrijk dat je een fiets kiest die bij je past. Dus voor coole, vette en schattige kinderfietsen kijk je gewoon bij Baby en Kinderwereld!

 

Veilig fietsen met zijwieltjes?

De kleinere kinderfiets is voorzien van zijwieltjes zodat uw kind veilig kan leren fietsen. Alle fietsen voor de jongere leeftijden worden standaard geleverd met zijwieltjes. Wel zo veilig. Veel fietsjes hebben ook een extra handrem voor wat de veiligheid nog verder vergroot. De kleinere meisjes modellen zijn veelal voorzien van een kleurig mandje en/of poppenzitje. De jongensfietsen zijn stoer, vaak met wat bredere banden en crossfiets uiterlijk. Veiligheid is het allerbelangrijkste!

 

Maten kinderfietsen

De maten van kinderfietsen worden weergegeven in de maat van de banden in inches. Wil je weten welk formaat kinderfiets het meest geschikt is voor jouw kind? Bekijk dan onze informatie over framematen.

 

Veilige kinderfiets

Je wilt jouw (klein)kindje op een veilige kinderfiets te zetten. Iedere kinderfiets heeft een goede terugtraprem en is voorzien van knoppen aan de uiteinden van het stuur. Ook zitten er op iedere kinderfiets t/m 16” bovendien stabiele zijwieltjes, die het omvallen tot een minimum beperken.

 

MAAT KINDERFIETSEN
Maat kinderfietsBij kinderfietsen wordt eerder gesproken over de grootte van de banden dan over de framemaat. De bandgrootte in inches (1 inch = 2,54cm) is leidend voor kinderfietsen. Voor kinderen is het nog belangrijker dat zij met de voeten goed de grond kunnen raken zodat ze goed kunnen op- en afstappen. Een kind moet dus zeker met de volledige bal van beide voeten de grond kunnen raken. In de tabel hieronder vind je op basis van leeftijd, lengte of kledingmaat de juiste maat kinderfiets. Let op dat deze maten slechts richtlijnen zijn.

Maten kinderfietsen op basis van Leeftijd en Lengte

Leeftijd (jaar) Lengte Inchmaat (banden)
     
vanaf 2 jaar 92 cm 12 inch
vanaf 3 jaar 100 cm 14 inch
vanaf 5 jaar 113 cm 16 inch
vanaf 6 jaar 120 cm 18 inch
vanaf 6 jaar 137 cm 20 inch