• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Tweeling kinderwagen kopen? Op deze pagina vind je alle tweeling kinderwagens uit ons assortiment!

Zoek je een tweeling kinderwagen? Wordt het een duo kinderwagen of tandem kinderwagen? Vergelijk hier ons assortiment en vind voor jou de beste!

Tweeling kinderwagen kopen? Op deze pagina vind je alle tweeling kinderwagens uit ons assortiment!

Tweeling kinderwagen - duo kinderwagen of tandem kinderwagen?

Tweeling kinderwagens zijn er in 2 verschillende modellen: de duo kinderwagen of de tandem kinderwagen. Gezien de vele vragen over de tweeling kinderwagen op verschillende forums, lijkt het alsof ouders in spe verward zijn over welk model tweeling kinderwagen ze moeten kiezen, en dat is heel begrijpelijk. Op de vraag welk model tweeling kinderwagen je moet kopen bestaat eigenlijk geen antwoord. Het juiste antwoord hangt helemaal af aan je persoonlijke behoeften en prioriteiten.
 
 

Voor- en nadelen: duo kinderwagen & tandem kinderwagen

Je kinderen in een tandem kinderwagen zitten achter elkaar, dit zorgt voor een veel smaller onderstel. Dit is een groot voordeel, de tandem kinderwagen past gemakkelijk door deuropeningen, gangen, smalle stoepen, steegjes en andere smalle ruimtes.
 
Uit het sociaal oogpunt van je kinderen gezien is de interactie tussen de kinderen een heel stuk minder in een tandem kinderwagen, simpelweg omdat ze elkaar niet zien en elkaar niet kunnen bereiken. Dit kan goed of slecht zijn, afhankelijk waar je naar op zoek bent! Minder contact betekent misschien langer slapen en minder bekvechten maar het betekent ook dat ze niet met elkaar kunnen communiceren en elkaar niet kunnen vermaken. De hoeveelheid interactie die je wilt is ook afhankelijk van het leeftijdsverschil. Tweelingen zitten waarschijnlijk beter in een duo kinderwagen terwijl broertjes en/of zusjes met een groter leeftijdsverschil misschien beter in een tandem kinderwagen zitten zodat de jongste kan slapen en de oudste kan spelen is. Een tandem kinderwagen kan ook voor onenigheid zorgen tussen de kinderen over wie de voorste plaats krijgt. Daar heb je met een duo kinderwagen geen last van.
 
Met een duo kinderwagen kun je moeilijker door smalle ruimtes en openingen maar is aanzienlijk makkelijker te manoeuvreren. Niet alleen is een duo kinderwagen lichter maar door de positie van de duwstang is de duo kinderwagen ook wendbaarder dan de tandem kinderwagen. Een u-bocht maken in bijvoorbeeld een drukke supermarkt met een tandem kinderwagen kan een grote uitdaging zijn gezien de lengte en het gewicht. En nog zwaarder wanneer het oudste kind op de voorste plaats zit wat natuurlijk onoverkomelijk is.
 
Tijdens boodschappen enz wanneer je de tweeling kinderwagen regelmatig in- en uit de auto moeten tillen is een duo kinderwagen over het algemeen lichter van gewicht en kleiner van formaat. Niet onbelangrijk omdat zo'n tweeling kinderwagen toch ook de kofferbak in moet.
 
 

Welke tweeling kinderwagen moet je kiezen?

Nu je voor jezelf alle voor- en nadelen van beide modellen tweeling kinderwagens hebt kunnen lezen, is het voor jezelf belangrijk om te beslissen wat voor jou belangrijk is. Denk hierbij aan: wendbaarheid, afmetingen, gewicht en ook of je kinderen wel of niet met elkaar kunnen communiceren.