• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Complete kinderkamer kopen? Vind hier ons ruime assortiment!

Kinderkamer

Het leek nog maar gisteren dat je op zoek ging naar een babykamer maar kleine kindjes worden groter. En dat is maar goed ook. Het wordt tijd voor een kinderkamer compleet met peuterbed of kinderbed, kledingkast, nachtkastje, speelgoedk...

Complete kinderkamer kopen? Vind hier ons ruime assortiment!

Complete kinderkamer

Het leek nog maar gisteren dat je op zoek ging naar een babykamer maar kleine kindjes worden groter. En dat is maar goed ook. Het wordt tijd voor een kinderkamer compleet met peuterbed of kinderbed, kledingkast, nachtkastje, speelgoedkist, boekenkast en eventueel een bureau. Rond de 2 a 3 jaar kan je al goed het karakter van je kindje zien en daar de kinderkamer op afstemmen.


In het begin zal de kinderkamer een ruimte zijn waar je kindje hoofdzakelijk zal slapen maar naarmate hij/zij ouder wordt zal de kinderkamer een ruimte worden waar je kind zich kan terug trekken en echt zijn eigen plekje heeft. De kinderkamer zal steeds meer functies krijgen om bijvoorbeeld te knutselen, huiswerk te maken, te tekenen, te spelen en vriendjes te ontvangen. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden. Met een kinderkamer zal een kind langer doen dan een babykamer afhankelijk of je kiest voor een peuterbed of een kinderbed. Over het algemeen kan een kind tot een jaar of 7 a 8 in een peuterbed slapen. Een kinderbed of 1 persoonsbed kan uiteraard langer worden gebruikt.

 

Een kinderkamer kiezen

Kinderkamers zijn er in heel veel verschillende stijlen, kleuren, thema's en prijzen. Ook worden kinderkamers in verschillende vormen aangeboden zo kan je ervoor kiezen alles los te kopen maar worden ze ook als complete kinderkamer verkocht. Vaak ben je goedkoper uit als je voor een complete kinderkamer kiest en het grote voordeel van een complete kinderkamer is dat je alles passend bij elkaar hebt en dus niet een peuterbed of kinderbed van het één en een kledingkast of boekenkast van het ander. Met een complete kinderkamer krijgt de kamer van je kind een mooi en harmonieus geheel waar je kleine zich kan ontplooien en tot rust kan komen.


Vraag je zelf van tevoren af wat je kindje leuk vindt. Maar ook of hij/zij dit nog leuk vind over bijvoorbeeld 2 jaar. Houdt rekening met de beschikbare ruimte en koop de noodzakelijke meubels die nodig zijn en waar je de ruimte voor hebt. Wil je een peuterbed, kinderbed / éénpersoonsbed of misschien wil je een meegroeibed die zich aanpast aan de lengte naarmate je kind groter word. Misschien wil je nu de basis van de kinderkamer nu kopen en later als je kind groter is de kinderkamer uitbreiden met bijvoorbeeld een bureau van dezelfde serie of thema? Raadpleeg dan van tevoren of dit mogelijk is en of de kinderkamer over een aantal jaar nog steeds verkrijgbaar is.

 

Kinderkamer tips en veiligheid

⦁ Gebruik een bedhekje zodat je kindje kan wennen aan een groter bed. Zo voorkom je dat je kind uit bed kan vallen.
⦁ Zorg voor een goede bodem en matras.
⦁ Let er op dat er geen scherpe randen en onderdelen aan de meubels zitten
⦁ Wil je de ruimte onder het bed benutten? Dan is een peuterbed of kinderbed met een lade een uitkomst.
⦁ Kindermeubels moeten geproduceerd zijn volgens de Europese veiligheidsnorm: EN 716

 


Wil je meer weten of wil je graag deskundig advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. 070-88 757 99 of 06-589 77 420