Schuim-, lucht- of gelbanden - welke zijn beter onder de kinderwagen?

Schuim-, lucht- of gelbanden - welke zijn beter onder de kinderwagen?

Een kinderwagen met schuim, lucht, gel banden ... Welke moet je kiezen? Wat is het beste? We raden je aan ons artikel te lezen, waaruit je leert hoe je de beste banden voor je kinderwagen kunt kiezen.

Schuim-, lucht- of gelbanden - welke zijn beter onder de kinderwagen?

Op opvoedingsportals zul je zeker veel advies vinden over het invullen van de babyuitzet. Een van de belangrijkste dingen is de kinderwagen. Een kinderwagen met schuim, lucht, gel banden ... Welke moet je kiezen? Wat is het beste? We raden je aan ons artikel te lezen, waaruit je leert hoe je de beste banden voor je kinderwagen kunt kiezen.

 

Om de beste banden te kiezen - en dus de beste kinderwagen - moet je de voors en tegens kennen van een bepaald type band. Als je eenmaal weet welke voor- en nadelen de geselecteerde banden hebben, zal het gemakkelijker voor je zijn om de juiste kinderwagen te vinden.

 

 

Luchtbanden

Fabrikanten hebben vaak luchtbanden voor hun kinderwagens omdat ze een aantal voordelen hebben. Ze onderscheiden zich door een hoge flexibiliteit, waardoor ze zich gemakkelijk aanpassen aan verschillende soorten ondergrond. Tegelijkertijd bieden ze een zeer goede demping, wat zich vooral vertaalt in het hoge comfort van het kind tijdens wandelingen.

 

De kinderwagen, die op luchtbanden staat, loopt gemakkelijk en soepel, zelfs wanneer je een stoeprand op en af gaat. Als de luchtband om wat voor reden dan ook wat lucht verliest, kun je het op elk moment oppompen en de juiste druk uitoefenen. Er moet echter voor worden gezorgd dat de lucht niet te veel is!

 

De kinderwagen op luchtbanden met de juiste luchtinhoud, werkt op moeilijk terrein. Het is geschikt voor mensen die vaak in het bos lopen, op het strand, op onverharde wegen enz.

 

De nadelen van dit soort luchtbanden zijn dat ze gevoelig zijn voor verschillende soorten mechanische schade. Als je bijvoorbeeld over glas of spijkers rijd kan de band doorboord en dus lek raken.

 

Als je besluit een kinderwagen met luchtbanden te kopen, is het beter om jezelf eerst te beschermen tegen mogelijke schade aan de band of de binnenband zelf. Overweeg om een ​​reservewiel voor de voor- en achterwielen te kopen en te achterhalen waar je de beschadigde band kunt repareren en hoe lang het kan duren.

 

Kinderwagens met gelbanden zijn bijvoorbeeld:

 

 

Schuimbanden

Dit type band is gemaakt van een speciaal schuim, vaak gecombineerd met een rubber. Dankzij dit, bereiken ze uitzonderlijke lichtheid - absoluut veel lichter dan gel- of luchtbanden.

 

Met schuimrubberen banden hoef je je geen zorgen te maken dat wanneer je over glas of bijvoorbeeld spijkers rijd, het wiel doorboord en lek raakt. Fabrikanten besluiten vaak om dit type band in vooral lichtgewicht kinderwagens te gebruiken. Schuimbanden zijn zeker perfect voor een appartement op een hoge verdieping in een blok zonder lift of frequent reizen.

 

Kinderwagens met schuimbanden zijn bij uitstek geschikt, niet alleen voor mensen die de kinderwagen naar een bovenverdiepingen moeten brengen. Dergelijke kinderwagens worden vooral aanbevolen voor ouders die meestal in vlakke stedelijke gebieden rijden. Sensationeel op vlakke asfaltwegen en trottoirs. Vanwege de slechte demping worden ze niet aanbevolen voor mensen die op moeilijkere en ruigere ondergronden rijden.

 

De nadelen van deze banden is ongetwijfeld het feit dat de schuimrubberen wielen gevoelig zijn voor mechanische schade. Dit is belangrijk omdat dergelijke schade defecten in het schuim kan veroorzaken. Helaas wordt het repareren van dergelijke schade vaak geassocieerd met een volledige vervanging van het beschadigde wiel.

 

 

Gelbanden

Dit is het nieuwste type band. Gelbanden lijken erg op luchtbanden. Ze verschillen echter in een zeer belangrijk element.

 

Het rubber aan de buitenkant is hetzelfde als bij luchtbanden. De vulling is echter anders. Hier, in plaats van een binnenband, is het midden van de cirkel gevuld met een gel. Dit is een enorm voordeel omdat er geen manier is om de gelband te doorboren.

 

Op dezelfde manier als luchtbanden hebben gelbanden een goede schokabsorptie en bieden ze een hoog niveau van rijcomfort. Ze worden onderhoudsvrij genoemd - je hoeft hun druk niet te controleren, ze op te pompen of de binnenband te kennen.

 

Het nadeel van de gelwielen is dat ze zwaarder zijn dan de schuimbanden. Dit is een relatief nieuwe oplossing, daarom is de beschikbaarheid van kinderwagens met gelbanden kleiner. Dit type band heeft ook invloed op de iets hogere prijs van de kinderwagen.

 

Kinderwagens met gelbanden zijn bijvoorbeeld:

 

 

Welk type banden om te kiezen?

Als je vaak op verschillende oppervlakken loopt, zoals het bos, strand, hobbelige wegen, wordt het type band dat je kiest, luchtbanden of gelbanden. Luchtbanden moeten goed worden onderhouden, zoals druk controleren, oppompen. Gelbanden zijn onderhoudsvrij en een beetje duurder.

 

Schuimbanden zijn perfect voor mensen die vaak een kinderwagen naar de bovenste verdiepingen moeten brengen. Ze zijn erg licht en werken goed op rechte, vlakke oppervlakken. Als je vaak op bos wegen of op het strand loopt, zijn schuimrubberen banden geen goede keuze, omdat ze minder dempend zijn.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden