Hoe het leven echt is met een peuter en een pasgeborene

Hoe het leven echt is met een peuter en een pasgeborene

Voordat ik moeder werd, had ik veel dromen over hoe het moederschap eruit zou zien voor mij. Dat ik een groot deel van de visies stevig geworteld had in naïeve fantasie, de werkelijkheid was toch heel anders.

Hoe het leven echt is met een peuter en een pasgeborene

Voordat ik moeder werd, had ik veel dromen over hoe het moederschap eruit zou zien voor mij. Dat ik een groot deel van de visies stevig geworteld had in naïeve fantasie, de werkelijkheid was toch heel anders. Een ding dat ik echter altijd al wist, was dat ik wilde dat mijn kinderen in de
leeftijd dicht bij elkaar zouden staan. Zo mooi als het zou zijn (voor geestelijke gezondheid en logistiek) tot een grotere leeftijdsverschil tussen mijn kinderen, ik blijf mezelf eraan herinneren over hoe leuk het zal zijn dat mijn kinderen dicht genoeg in leeftijd met soortgelijke activiteiten samen kunnen genieten en dat ze hopelijk zullen opgroeien als de beste vrienden.

Wanneer je een nieuwkomer heb en een peuter dan krijg je een heel ander beeld. Hier een paar ervaringen. Het is een beetje "een kijkje achter de schermen" om te zien hoe het leven echt is met een peuter en een pasgeborene.

1. Iemand heeft je altijd nodig. Er zal op elk moment van de dag een klein (of kleiner) persoon zijn. Omdat peuter- en pasgeboren schema's nog niet overeenkomen, zijn ze niet echt synchroon met elkaar. Je peuter en je pasgeboren baby zullen ook verschillende behoeften hebben, dus je zult oog in oog staan ​​en met de situaties moeten spelen. Het is absoluut een evenwichtsoefening.

2. Planningsactiviteiten zijn uitputtend. Zoals hierboven vermeld, houden je baby en peuter niet dezelfde planning aan, wat betekent dat je veel tijd moet investeren, en dat is niet heel veel dankzij slaapgebrek). Je zult snel merken dat de kans heel klein is. Terwijl je weg bent van huis, is het tijd om te dutten - en tegen de tijd dat je pasgeborene wakker is, is het tijd voor de peuter om te dutten. Het is een lastige zaak.

3. Je moet waarschijnlijk gewoon luiers en babydoekjes kopen. Het enige constante in je leven zal het achterwerk zijn dat je zult afvegen. Er zullen zoveel luiers en nog meer doekjes zijn. Tenzij je magisch jouw peuter zindelijk hebt getraind voor de pasgeborene, anders moet je bij beide ALLE luiers verschonen. Wen er een tijdje aan, want het zal voelen als een nieuwe fulltime baan.

4. De binding is echt. De band tussen broers en zussen is zo kostbaar. De manier waarop je peuter liefdevol en zoet probeert je pasgeboren baby met liefde te kussen, zal je hart absoluut doen smelten. En laat me niet eens beginnen aan de vertederende blik die een kleine baby is die vrolijk naar hun oudere broer of zus kijkt. Soms kan het een tijdje duren voordat de oudere broer of zus is gewend aan de baby, maar het gebeurt, daar kan je van op aan.

4. Het leven is een beetje gestoord, maar het is alles wat je weet. Het is een beetje een leven dat een beetje gestoord zal zijn als je erin zit, maar het is aan jou. Voor ouders die langer wachten tussen het krijgen van kinderen en het hebben van een grotere kloof tussen hun leeftijden, voor hen kan de overgang naar een pasgeborene een beetje moeilijker zijn. Ze zijn al uit de luier, aan het veranderen, slaapgebrek hadden ze niet meer en hebben het leven aan de andere kant gezien. Maar jij? Nou, je blijft gewoon een tijdje in het ongewisse zitten.

5. Restaurants worden lastig met twee van zulke jonge kinderen. Wanneer je naar restaurants gaat, zul je een goed geduld moeten hebben. De bonus is echter dat je pasgeboren waarschijnlijk gewoon door de hele maaltijd zal doorslapen.

6. Mensen zullen de hele tijd blij met je zijn. Als je tegelijkertijd een baby en een peuter ziet, zul je zeker verrast worden door voorbijgangers. Je hoort ook heel veel "Wauw! Jullie hebben je handen vol!

7. Je kinderen zullen meer aanpassingsvermogen krijgen. In veel gevallen hebben kinderen de kans om zich beter aan te passen wanneer kinderen dicht op elkaar zitten. Omdat het een tijdje een beetje gek is, leren ze een beetje beter en flexibeler te zijn.

8. De pasgeborene leeft in principe in een draagzak. Je hart zal zo vol zijn, maar het nadeel is dat je handen ook behoorlijk vol zullen zijn. Het goede nieuws is dat babyjongens en -meisjes je allerbeste vriend worden. Zie het als een geweldige kans om van te genieten.

9. Je zult belachelijk uitgeput en belachelijk gelukkig zijn. Twee super jonge kinderen hebben is vermoeiend. Er zal altijd iemand zijn. Maar ondanks dat het meer dan waarschijnlijk menselijk mogelijk zal zijn, zult je belachelijk gelukkig zijn. Er zijn maar weinig dingen in het leven zo lief als peuter met hun pasgeboren broertje of zusje. Deze kostbare momenten zijn degenen die je voor altijd zult onthouden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden