Hoe een kind te helpen de angst voor vuurwerk te overwinnen

Hoe een kind te helpen de angst voor vuurwerk te overwinnen

Als je te maken hebt met een kind dat bang is voor vuurwerk, volgen hier een paar tips die je zou kunnen gebruiken.

Hoe een kind te helpen de angst voor vuurwerk te overwinnen

Pyrotechnofobie - de angst voor vuurwerk, komt veel voor bij kinderen en de meesten van hen hebben de neiging het te ontgroeien. Als je te maken hebt met een kind dat bang is voor vuurwerk, volgen hier een paar tips die je zou kunnen gebruiken.

Praat met hem of haar over haar angst

Praat met je kleintje, deel waarschijnlijk anekdotes over hoe jij ook bang was voor vuurwerk en die angst geleidelijk ontgroeide. Laat hem/haar uitpraten en vertellen wat hem/haar het meeste stoort, zodat je de bezorgdheid direct kunt toespreken.

Inleven

Wees een begripvolle ouder en leef mee met hem/haar. Verwerp niet alleen zijn/haar angsten, het is niet zo belangrijk. Het laatste wat hij/zij wil, is dat hij/zij wordt berispt voor zijn/haar angst door iemand die hij/zij het meest vertrouwt. Jullie als ouders.

Geleidelijk vuurwerk introduceren

Begin wanneer hij/zij jong is, en kan genieten van de schoonheid van de lichten die het vuurwerk uitstraalt. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunt u hem/haar ook een sterretje laten vasthouden. Dit zal helpen te begrijpen dat vuurwerk veilig en leuk is. Haast hem/haar niet met het uitstralende lawaai.

Focus op licht over geluid

Voor de meeste mensen is het de ruis die het vuurwerk afgeeft, wat eng lijkt. Kies dus vuurwerk dat zich concentreert op licht in plaats van het geluid. Deze zijn ook relatief veilig omdat ze de persoon geen schade toebrengen, in tegenstelling tot de geluid uitstralende die potentieel kunnen schaden.

Het springende spel

Je kleintje schreeuwt het uit van angst en spring telkens als er vuurwerk afgaat, de meeste kinderen schamen zich na deze act, die hun aversie tegen vuurwerk verdiept. Maar het is jouw taak om ervoor te zorgen dat jouw kind geen vreemde kant op wil. Begin dus een springwedstrijd en maak hem/haar
enthousiast over springen telkens wanneer er vuurwerk wordt afgevuurd. Op deze manier beginnen ze langzaam uit te kijken naar de vuurwerktijd.

Gebruik oordopjes

Die kleine oren kunnen gevoelig zijn voor het harde geluid. Houd oordopjes bij de hand en geef deze aan hem/haar wanneer ze zich ongemakkelijk beginnen te voelen vanwege het geluid.

Zorg ervoor dat je bij hem/haar blijft en dat hij/zij zich veilig voelt terwijl je vuurwerk afvuurt. Laat haar zich niet buitengesloten voelen en moedig hem/haar aan om vuurwerk te proberen, in plaats van hem/haar te dwingen. Op deze manier is elk festival en elk feest met vuurwerk een feestelijke gelegenheid voor iedereen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden