Creëer de beste slaapomgeving voor baby's met deze 8 tips

Creëer de beste slaapomgeving voor baby's met deze 8 tips

Baby's hebben, net als elk ander kind of elke volwassene, een slaapbevorderende omgeving nodig, zonder afleiding en stimulatie om hen te helpen goed te gaan slapen.

Creëer de beste slaapomgeving voor baby's met deze 8 tips

Baby's hebben, net als elk ander kind of elke volwassene, een slaapbevorderende omgeving nodig, zonder afleiding en stimulatie om hen te helpen goed te gaan slapen.

Hier zijn acht expert-gesteunde tips:

1. Beperk de lichtbronnen

Baby's hebben overdag ook veel slaap nodig. Om een ​​goede slaapruimte te creëren, wordt geadviseerd te investeren in verduisterende tinten, vooral als de kinderkamer veel zonlicht krijgt.

Voeg 's nachts geen onnodig heldere lichtbronnen toe, waardoor ze niet kunnen slapen. Met subtiele verlichting wordt de kamer net genoeg verlicht om te navigeren - zonder de baby te storen.

2. Stel de thermostaat op de goede temperatuur in

De optimale slaaptemperatuur voor baby's is tussen de 20 en 22 graden Celsius.

3. Zorg voor een betrouwbare monitor om onderbrekingen te beperken

Een van de voordelen van ouders vandaag? Je hoeft niet te raden wat er in de kinderkamer gebeurt. Met een Smart Monitor kun je jouw baby in de gaten houden.

4. Maak een comfortabele ruimte voor jezelf in de babykamer

Jouw baby is niet de enige die veel tijd doorbrengt in de kinderkamer. Door een comfortabele schommelstoel of gemakkelijke stoel, zal jij je ook comfortabeler voelen. (Lees: slaperiger!)

5. Maak van de organisatie een prioriteit

Tijdens die onvermijdelijke middernachtbezoeken wil je niet op zoek gaan naar alles. Houd daarom alles beschikbaar op vaste plekken, zodat je met je ogen dicht kunt navigeren. Op die manier kun je voor beide "in en uit" bed zijn, met minimale wek tijd.

6. Selecteer rustgevende kleuren

Bepaal de sfeer voor een goede nacht met neutrale, koele kleuren. Hoewel het een klein ontwerpdetail kan lijken, kan dit een aanzienlijk verschil in slaap maken. "Veel kinderkamers zijn extravagant gedecoreerd met felle kleuren en kunnen extreem over stimuleren voor het in slaap komen".
Goede kleuren paletten bevatten aardetinten en pastelkleuren.

7. Stem achtergrondgeluid af

Het laatste dat je hoeft te doen, is je rustig slapende baby wakker maken met geluid uit een andere kamer. Met een Smart Monitor kun je alles horen en zien zonder de babykamer in te gaan.

8. Houd speelgoed tot een minimum beperkt

Het hebben van speelgoed in de kamer kan gemengde signalen naar jouw kind sturen. Met speelgoed binnen het bereik van het ledikantje, zal het verwarrend zijn voor jouw baby. Als ze wakker zijn is speelgoed het speelkwartiertje. Haal het speelgoed weg als het tijd is om te slapen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden