• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

De vrolijkste meegroei kinderstoel of hoge kinderstoel vind je hier!

Een meegroei kinderstoel of een hoge kinderstoel? Functioneel, praktisch, hygiënisch. Bekijk hier de voordelen van onze vrolijke kinderstoelen!

De vrolijkste meegroei kinderstoel of hoge kinderstoel vind je hier!

De meegroei kinderstoel of hoge kinderstoel

Een kind eet een aantal keren per dag en dat is precies de reden waarom er best aandacht besteed mag worden aan een kinderstoel. Zodra je kindje goed rechtop kan zitten kan hij of zij veilig mee-eten aan de grote tafel in zijn/haar eigen hoge kinderstoel of meegroei kinderstoel. Zo zit je kindje op dezelfde hoogte als iedereen wat zijn sociale vaardigheden en eetvaardigheid stimuleert. De meegroei kinderstoel of hoge kinderstoel zal een aantal jaar intensief gebruikt worden. Niet alleen voor diverse maaltijden maar uiteindelijk ook om bijvoorbeeld aan tafel te tekenen of te knutselen.

 

De ideale meegroei kinderstoel of hoge kinderstoel

Kinderstoelen komen in allerlei vormen, maten, stijlen en verschillende functies. Het is daarom belangrijk goed te weten wat je precies wilt. Wat voor de één ideaal is hoeft dat niet voor jou te zijn. Bedenk goed voor wie is de kinderstoel, waar en hoe vaak ga je hem gebruiken en moet de kinderstoel nog ergens anders voor dienen later, wat is je budget? Antwoord op deze vragen geven een helder beeld van de kinderstoel die ideaal is voor jou en je kindje en zorgen ervoor dat je gericht op zoek kan gaan naar de perfecte kinderstoel.

Wil je een kinderstoel waar je jaren gebruik van kunt maken dan is een meegroei kinderstoel ideaal. Het is een hoge kinderstoel met verstelbaar eetplateau. Uiteindelijk wanneer de meegroei kinderstoel niet meer als eetstoel gebruikt hoeft te worden kan hij in een handomdraai verandert worden naar een tafeltje met stoeltje waar je kind lekker kan knutselen, tekenen, verven enz. Een meegroei kinderstoel is dus ideaal wanneer je veel waarde hecht aan "praktisch".

Een hoge kinderstoel is super handig! Wanneer je hem nog hebt dan klap je hem uit en kan je kind gezellig op dezelfde hoogte als jijzelf mee eten. Jouw kind ontwikkeld zo op een leuke en speelse manier zijn sociale vaardigheid maar ook hoe hij of zij moet eten door te kijken hoe jij dat doet. Zij jullie klaar met eten dan klap je de hoge kinderstoel eenvoudig weer in en neemt hij weinig plaats in beslag.

 

Meegroei kinderstoel of hoge kinderstoel veiligheid en tips

  • Heb je al bedacht of je een kinderstoel wilt van hout of van kunstof? Hout is duurzaam en gaat over het algemeen langer mee daarintegen is kunststof eenvoudiger te reinigen.
  • Kijk of de kinderstoel een verwijderbare veiligheidsbeugel met kruisband heeft of een klein tafeltje aan de voorzijde.
  • Het is handig als het tafeltje naar voren verschoven kan worden naarmate je kindje groter wordt zodat hij/zij ook met 2,5 jaar comfortabel in de kinderstoel kan zitten.
  • Wil je dat de kinderstoel de mogelijkheid heeft om later verandert te worden naar een tafeltje met stoeltje?
  • Let erop dat op de kinderstoel een veiligheidsgordel zit of dat deze er makkelijk op bevestigd kan worden zodat je kindje niet uit de kinderstoel kan klimmen.
  • Wanneer de kinderstoel nog wat te groot is, is het zeer verstandig om een zitverkleiner te gebruiken.
  • Let erop dat er geen scherpe randen aan de kinderstoel zitten.
  • Houd er rekening mee dat de kinderstoel ongeveer 3 jaar lang intensief gebruikt wordt. Zorg er dus voor dat de kinderstoel praktisch en functioneel is.

 

Wil je meer weten over de meegroei kinderstoel of hoge kinderstoel, neem dan vrijblijvend contact op voor advies bij het maken van een keuze?