• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Op zoek naar een complete babykamer? Hier vind je de mooiste complete babykamers uit ons assortiment!

Jouw complete babykamer vind je bij Baby en Kinderwereld. Wij hebben voor ieder wat wils in ons ruime assortiment complete babykamers. Ontdek het zelf!

Op zoek naar een complete babykamer? Hier vind je de mooiste complete babykamers uit ons assortiment!

Complete babykamer

In blijde verwachting! Er is een baby op komst. 1 Van de eerste dingen die in je opkomen is de babykamer. Want je kindje heeft natuurlijk een eigen plekje nodig om te kunnen slapen. Wat voor babykamers zijn er allemaal en waar moet je op letten bij het kopen van een complete babykamer?

 

Kiezen van een complete babykamer

Allereerst is het belangrijk dat je de ruimte die je hebt goed benut. Niet elke ruimte voor een babykamer is even groot dus bedenk van tevoren wat je echt nodig hebt en wat eventueel overbodig is. Bedenk ook goed welke stijl/thema het beste bij jou en je kindje past en bij de rest van je inrichting. Tot slot ga je kijken naar jullie budget. Stel het budget vast en wijk daar niet van af. Zo kan je gericht op zoek naar een mooie complete babykamer.

Standaard indeling van een complete babykamer bestaat uit het ledikant, de commode en eventueel de kinderkast. Dit is een goede basis. Daarnaast zijn er ook meubels om de babykamer mee aan te vullen, te denken aan een boekenkast of bijvoorbeeld een speelgoedkist. Doordat er zoveel mogelijk is, is het goed om van tevoren te bedenken wat je wilt. Op Baby en Kinderwereld kun je een groot en uitgebreid assortiment babykamers bekijken in een ruime variatie van stijlen, kleuren en indelingen. Neem een kijkje en verras je zelf.

 

Veiligheid van de complete babykamer

Wanneer je een complete babykamer gaat kopen is het belangrijk er op te letten dat er geen scherpe randen aan de babymeubels zoals: de wieg, het ledikant, de baby commode en de kinderkast zitten. Scherpe randen zijn uit den boze, kijk hier dan ook goed naar. Een complete babykamer of losse babymeubels die worden verkocht in Nederland moeten voldoen aan de hoogste Europese veiligheidsnormen. Zo worden een babykamer of losse babymeubels gecontroleerd en getest op veiligheid, kwaliteit en comfort. Let ook op de afstand tussen de spijlen van het ledikantje die mag tussen de 4,5 en 6,5 cm zijn.

Hieronder een opsomming van tips

  • Let op de afstand van de spijlen. Deze mag maximaal 6,5 cm zijn
  • Let op scherpe randen. Dit is echt uit den boze
  • Kies de juist hoogte van de commode om (rug)klachten door verkeerde houding te voorkomen
  • Babymeubels moeten geproduceerd zijn volgens de Europese veiligheidsnorm: EN 716

 

Complete babykamer kopen online

Bij Baby en Kinderwereld heb je een overzichtelijk assortiment waar je makkelijk en snel een keuze kan maken. Online bestellen brengt veel voordeel met zich mee. Een complete babykamer of losse babymeubels zijn groot en zwaar en wanneer je die online besteld worden ze netjes thuis bezorgd zonder dat je je een bult hoeft te sjouwen. Wel zo prettig want als je een kindje verwacht zijn er wel andere dingen waar je je mee bezig wilt houden.


Wil je de complete babykamer toch zelf op komen halen? Dat kan. Maak dan van tevoren wel even een ophaalafspraak.