• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Zitverhoger - Stoelverhoger

Bent je op zoek naar een veilige manier om jouw kind mee te nemen in de auto? Dan kun je naast een autostoeltje ook kiezen voor een zitverhoger (stoelverhoger).

Zitverhoger - Stoelverhoger

Zitverhoger - Stoelverhoger - Booster

 

Bent je op zoek naar een veilige manier om jouw kind mee te nemen in de auto? Dan kun je naast een autostoeltje ook kiezen voor een zitverhoger (stoelverhoger). Lees vanaf wanneer dat mag en welke regels er nog meer zijn.

Autostoeltje of zitverhoger?

Er zit een groot verschil tussen een autostoeltje en een zitverhoger. In een zitverhoger worden kinderen vastgezet met de gordel uit de auto. In een autostoeltje zitten kinderen vast in een apart gordelsysteempje in het stoeltje zelf. Daarnaast zijn zitverhogers te koop mét rugleuning en zonder rugleuning.

Vanaf wanneer is een zitverhoger toegestaan?

Kinderen mogen pas vanaf 22 kilo en 1,25 meter in een zitverhoger vervoerd worden. Dat geldt voor zowel zitverhogers mét als zonder rugleuning. Kinderen die kleiner zijn moeten nog in een passend autostoeltje zitten. Een zitverhoger is verplicht voor kinderen tot 1,35 meter.

Nieuwe regels vanaf 2017

Tot vorig jaar mochten kinderen al vanaf 15 kilo in een zitverhoger. In de praktijk konden kinderen soms al vanaf 2,5 jaar op een zitverhoger zonder rugleuning in de auto zitten. In 2017 zijn deze regels dan ook flink aangescherpt: met als resultaat dat kinderen nu gemiddeld 5 jaar zijn voordat ze in een zitverhoger mogen. Daarnaast moet een zitverhoger aan Europese regels en normen voldoen.

Zitverhoger voorin auto

Ook dat mag! Kinderen in Nederland mogen voorin zitten als ze in een autostoeltje of zitverhoger met ECE keurmerk zitten. Hier zit geen leeftijd aan vast.